Я дивлюсь на світлини бійців,

Щирі посмішки, втомлені очі,

Сиві скроні та безліч рубців…

А мій розум сприйняти не хоче:

Це не сон, не синдром маячні,

Ця війна не в далекій країні,

Не в Іраку чи десь там в Чечні,

А в вишневій моїй Україні.

Саме тут всі її вояка

Схід країни від зла захищали,

Бились на смерть мої земляки,

Кров’ю землю святу поливали.

Щоб країна ввійшла в майбуття Вільна, сильна, без чвар та війни.

Віддали найцінніше – життя,

України найкращі сини!

Українські добровольці – це символ звитяги, самопожертви та героїзму. 14 березня щорічно в Україні відзначається День добровольців.

Це свято приурочено сучасним добровольцям, що 14 березня 2014 року започаткували формування першого батальйону добровольців.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності вихователькою Яремчук О.М. для учнів 7-го класу було проведено виховну годину «Доброволець – герой сьогодення».

Предмет «Соціально-побутове орієнтування» сприяє вирішенню проблем формування життєвих компетентностей дитини з особливими освітніми потребами.

Метою навчального предмета «Соціально-побутове орієнтування» і є підготовка дітей до самостійного життя, організації власного побуту, шляхом формування у них відповідних знань та практичних умінь, а також навичок життєвої та соціальної компетентності: виконання норм і правил культурної поведінки в суспільстві, родині, вирішення життєво необхідних побутових завдань, а саме догляд за житлом та одягом, харчування, лікування. Доброю традицією школи є проведення тижня соціально-побутового орієнтування. Тиждень пройшов в цікавій і доступній формі для учнів різних класів. Він був насиченим і продуктивним. Вчителі подали відкриті уроки та цікаві майстер-класи, такі як: «Варімо кашу, родино!», «Ой лети на вулицю нашу. Неси пшоно на кашу…». Виготовлення плоскої іграшки – жайворонка, з учнями 5 класу. « Добрий вечір, дівчатонька, компанія ваша…», правила етикету в гостях було проведено з учнями 6 класу. «Ой новенький горщик, пшоняна каша….» було проведено з учнями 8 класу.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До них належить ім’я великого поета Т.Г.Шевченка.

В 9 класі пройшов показовий урок літератури «Уклін Кобзарю», присвячений 210-річниці від дня народження поета, який сприяв вихованню у підростаючого покоління глибокої любові до рідної землі та її національних традицій. Вчителька української мови та літератури Федчишина О.П. розповіла учням про життя та творчість Т.Шевченка, його безмежну любов до України та народу, про талант художника та поета.

З нагоди 210-ї річниці від Дня Народження Тараса Шевченка в бібліотеці Іванівської спеціальної школи пройшов конкурс читців творів Шевченка. У конкурсі брали участь учні 1-10 класів.

Головне завдання конкурсу – виявлення і підтримка обдарованих читців-декламаторів, допомога дітям у розкритті себе як творчої особистості.

Учні перевтілювалися у різні характери творів, чим показали свою майстерність у читанні віршів. Нелегко було визначити кращих серед конкурсантів і членам журі, зате кожен із них отримав справжнє естетичне задоволення від почутого. Переможців конкурсу нагородили почесними грамотами і подарунками.

24.02.2022…Чорний день календаря…

Два роки Україна мужньо тримається…

Два роки наші військові та цивільні протистоять цій злочинній, абсурдній і божевільній агресії…

730 днів мороку та героїзму водночас…

Війна триває…

Вистоїмо. Зможемо. Переможемо!

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Іванівської спеціальної школи. В школі пройшов декадник рідної мови під гаслом «Відчуй смак рідної мови…».

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

Мова є безпосереднім виразником єдності кожної спільноти. Бажаємо всім успіхів, не зупинятися на досягнутому і залишатися відкритими перед світом, зберігаючи водночас власну культурну самобутність та невичерпне розмаїття українського слова.

«Вас пам’ятати будемо завжди

Із вами будемо боротись за країну

За ту країну, де нема брехні

За нашу й вашу мирну Україну…»

“Герої не вмирають” – перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні.

З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, у всіх класах Іванівської спеціальної школи пройшли виховні заходи, приурочені вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Вже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності.

Учні нашого закладу освіти не могли залишитися осторонь такої знаменної дати. Кожен клас підійшов до святкування з ентузіазмом, проявив свої творчі здібності – малювали, робили аплікації технікою квілінг. А вихователька Груша С.П. провела квест-подорож: «У пошуках герба» з учнями молодших класів.

Наші учні взяли участь у “Марафоні добрих справ”, і зрозуміли, що піклуючись про інших, ми зокрема піклуємося й про себе.🥰

Життя дається для добрих справ – говорить народна мудрість.😍 Для того, щоб люди не забували про таку рису, як доброта – є 17 лютого. Саме в цей день багато хто відзначає неофіційне свято – Всесвітній день спонтанного прояву доброти.❤️

Будьте уважні та добрі до своїх рідних, сусідів та колег!😍 Намагайтеся щодня зробити щось корисне, добре від щирого серця! ❤️

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

І нам твою історію творить!

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, в Іванівській спеціальній школі організовано та проведено ряд виховних заходів «З Україною в серці».

22 січня ми відзначаємо одне із знакових свят української держави – День Соборності України.

Сьогодні відзначаємо одвічну єдність нашого народу, відзначаємо не тільки минуле, але і майбутнє нашої незалежної держави. Бажаємо міцного патріотичного духу, безмежної гордості за країну та невгамовного оптимізму щодо її майбутнього. Нехай гордість за нашу Україну вдихає в нас жагу до нових звершень та перемог. З Днем Соборності!

Сьогодні день обіймів, саме час

Вас обійняти, пригорнути вас,

Закрити від печалі і біди

І бути близько-близько назавжди.

Віддати вам і ласку, і тепло,

Щоб легко на душі у вас було,

Щоб ніжний спокій серце зігрівав

І доброти промінчик цілував,

Щоб у душі в вас літечко цвіло,

Вам дарувало сонечко й тепло.

Та поки холод, надворі зима

І райдужного цвіту ще нема,

Я обніму і пригорну я вас,

Сьогодні ж день обіймів, саме час.

Вам подарую ніжність і тепло,

Щоб навіть небо сонцем зацвіло.

То ж ви назустріч руки розведіть

Зустрічних міцно-міцно обніміть

І подаруйте ласки промінець,

Хай будуть всі щасливі, на кінець…

Саме 100 днів назад до нашої школи, до 1-го класу, завітало стільки цікавих і симпатичних хлопчиків та дівчаток.
Вже 100 днів провчилися діти у школі.
Як заведено, навіть великі особовці дають звіт, коли відпрацюють своїх перших 100 днів.
Так і учні 1-го класу Іванівської спеціальної школи прозвітували чого вони навчилися, а чого ще треба вчитися.

Що може бути краще веселого свята? Напевно,лише його очікування… Назустріч Новому рокові та Різдву вирушили наші школярики! І, звичайно, готувалися старанно. Веселі пісні, танці, розваги,а ще новорічні смаколики та зимові канікули – ось, що принесла нам Зимонька…
Вітаємо усіх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим!!!
Дякуємо за відеорепортаж Марценкевич Ольга.

Щиро дякуємо нашим друзям з Хмільника і Вінниці за подарований святковий настрій та подарунки. Спасибі вам, за вашу турботу і увагу.Велике вам спасибі за допомогу, нехай вас оберігають найвищі сили, а люди поряд будуть найщирішими та надійнішими.

Адміністрація Іванівської спеціальної школи висловлює щиру подяку Сергію Михайловичу Медведчуку, дружині Наталії та його команді, за систематичну благодійну допомогу та підтримку. Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток благоустрою і, безсумнівно, відчутна підтримка для нашого закладу.
Дякуємо Вам за проявлене милосердя і чуйне ставлення до дітей! Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею. Бажаємо компанії “DIVARIO” подальшого благополуччя, процвітання і успіхів.

Ліс! Скільки в ньому незбагненної загадковості та незвичайної краси, які цінності й величезні багатства дарує він людям! Без лісу немає життя. Він корінним чином змінює екологію і живе загадковим життям за своїми правилами, відомими тільки йому.
Ліси не тільки приносять велику користь людині , прикрашають і оздоровлюють землю, а й підтримують саме життя на землі.

Вчителькою Пушкар І.Б. був проведений показовий урок “Екологічне значення лісу. Охорона лісів.” Ірина Бернадівна ознайомила учнів з екосистемою лісу, поглибила та розширила знання учнів про ліс, як складову частину природи, формувала екологічну культуру, виховувала почуття любові до природи, бережне ставлення до неї.

Традиції… Саме вони передають із віку в вік все краще, чого досягли наші предки. Завдяки традиціям не загубився по дорозі до нас такий вид мистецтва як пісня і танець, своєрідна краса українського звичаю – родзинки, неповторності народу в усі його епохи. А нашим обов’язком є вшановувати та передавати ці знання нащадкам.
Українські вечорниці в 5 класі “Від предків до нащадків”.

Книги – найкращі друзі. До них можна звертатися в усі важкі хвилини життя. Вони ніколи не зрадять
З 4 по 10 грудня в Іванівській спеціальній школі відбулася Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яку організовує Український інститут книги.
Гасло цьогорічного тижня читання – «Бути своїми»: про важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, надто під час війни.
Упродовж тижня в нашому навчальному закладі з допомогою нашої шкільної бібліотекарки Бадрак Л.С., вчительки української мови Федчишиною О. П. та іншими педагогами відбулася низка літературно-мистецьких заходів :

-130 років від дня народження М.Хвильвого «Талант, що прагнув до зірок»
-Зустріч з представниками ВУНБ ІМ.В Отамановського. Читання та обговорення « Патріотична лірика. Поезія овіяна війною»Тетяни Романченко.
-Літературна вікторина «Запрошує зима у світ казковий»
-До 190 річчя Марко Вовчок «Надзвичайна жінка й талановита письменниця»
-До 160 річчя Ольги Кобилянської «Велична квітка Буковини»
-Літературна мандрівка «Книга все на світі знає»
-Читацький діалог «Прочитали- хочемо розповісти»
-Екскурсія до бібліотеки «Що? Де? Коли?»
-Абетка безпеки від бібліотеки «Година корисних порад»
-Бібліотечні посиденьки з книгою «Бути своїми»
І на завершення відбулося закриття Тижня національоного читання.
В реаліях сьогодення, нажаль, деякі заходи відбулися в укритті.

А ми продовжуємо нашу #Акція16проти_насильства, Сьогодні ми провели день з нашими постійними друзями зі служби у справах дітей Іванівської сільської ради провідним спеціалістом Кащук Оленою Петрівною та поліцейським офіцером громади сектору взаємодії з громадкістю ВП1 Хмільницького відділу поліції майором поліції Нагорним Сергієм Миколайовичем на тему “Що таке домашнє насильство? Куди потрібно звернутися за потреби” .Роздали буклети з номерами телефонів лінії довіри, національної дитячої”гарячої” лінії. А також завітали до молодших школярів на арт-зустріч “Наші долоні проти насильства”. Дякуємо практичному психологу Приліпко І.О., та вчителю Гаврилюк Н.П. за організацію заходу.
Акція триває, а ми продовжуємо працювати.

Дякую за методичну підтримку Навчально-методичному центру психологічної служби системи освіти Вінницької області https://vinps.vn.ua/

Хустка — це наш символ вроди чарівної,
Оберіг від горя й доленьки сумної.
Червоніють маки й буя калина,
Хустку українську одягла дівчина.
Ниточками срібними вишиті зірки,
Мальви різнобарвні й диво колоски.
Скільки в ній є сили, вірності, любові,
В кожнім візерунку барви пречудові.
Хустку українську одягла дівчина,
Хай же завжди квітне наша Україна.

Сьогодні у день хустки, в Іванівській спеціальній школі, учні 5 та 10 класів та педагоги провели захід: «Хустку одягаю-перемогу закликаю». До флеш-мобу приєдналися і інші вихованці школи.

6 грудня християни східного та західного обряду відзначали День святого Миколая. На свято діти традиційно одержують подарунки. І вихованців Іванівської спеціальної школи не оминули гостинці.
Дякуємо Начальнику Головного Управління національної поліції у Вінницькій області полковнику поліції Юрію Олександровичу Пархоменко та його команді, благодійній організації «Я допомагаю дітям», «Рух заради життя», «Солодка мрія» за неймовірні емоції, які ви змогли надати дітям та за цілу гору подарунків. Нам надзвичайно приємно, що ви в цей день вклали частинку своєї душі. Спасибі вам за те, що ви подарували дітям позитивні емоції і гарний настрій! Бажаємо, щоб і в вашому житті було якомога більше радісних моментів, та посмішок!

Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора – день Святого Миколая. Це свято завжди було днем радості і чудес, за традицією Миколай приносить чемним дітям подарунки.
Цього року відзначаємо Миколая за оновленим календарем — 6 грудня. Саме із цього дня починаються зимові свята, всіх охоплює передноворічний настрій.
Та в цей день ми відзначаємо не тільки день Миколи Чудотворця.
В Україні сьогодні, 6 грудня, також відзначається День Збройних Сил – це всенародне свято захисників рідної землі, які стоять на варті державного суверенітету, недоторканності і цілісності України. Тому і Іванівська спеціальна школа просто так не оминула цю дату.

Гості з обласного та районного казначейства, з Вінницької універсальної наукової бібліотеки ім. Валентина Отамановського відвідали сьогодні наших діток та створили справжній подарунковий бум! В свою чергу вихованці школи продемонстрували свої творчі вміння та створили усім присутнім святковий настрій.

Тож бережіть вогник віри у своєму серці, робіть добрі справи, допомагайте мужнім захисникам, які боронять нашу Вітчизну, любіть один одного, несіть у цей світ добро, тому що воно завжди перемагає темряву і зло!!!

В останній тиждень осені вчитель розвитку мовлення Вакула Н.І. провела ряд корекційних занять. З учнями 3 класу Наталя Іванівна провела заняття на тему: «Лісові пригоди в осінньому лісі». До дня захисту домашніх улюбленців, яке відзначали в останній день осені, провела з учнями 2 класу заняття на тему: «У світі я не один», з учнями 3 класу пограли в цікаву гру «Крокет з домашніми тваринками».

Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятого у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день входить у Всесвітню кампанію «16 днів проти ґендерно зумовленого насильства». Символічно, нині людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції, звернути увагу суспільства на проблему ВІЛ/СНІДу, підвищити поінформованість людей та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони зможуть дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

Завідувач відділення соціальної роботи – Грабар Юлія Олегівна разом із психологом спеціальної школи – Приліпко Іриною Олексіївною, а також вчителем спеціальної школи Федчишиною Оленою Петрівною – поширили інформацію як свідомо підходити до цієї проблеми та підтримувати тих, хто потребує нашої підтримки.

Година пам’яті «ПАМ’ЯТАЄМО МИНУЛЕ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»

Згадайте нас – бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно.”

Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття… Страшне приневолене мовчання… Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять, розверзлись її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.

З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати, в Іванівській спеціальній школі учнями та педагогами 8-го класу було проведено годину пам’яті «ПАМ’ЯТАЄМО МИНУЛЕ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»

Із тридцять третім голим роком,

Голодно-голим та німим,

Та тричі пухлим. Хай би з ним

Поїли б кору і комору,

Траву і шкуру, цвіль і міль,

Та мерли б жовті, як з похміль,

Без трун понесені із двору.

Нізащо. Просто. Без вини.

Кожного року ця незабутня дата припадає на останню суботу листопада.

День пам’яті жертв Голодоморів — день великої скорботи для українців.

Світла пам’ять усім нашим людям, які загинули в найстрашніші 32-й і 33-й роки – роки Голодомору-геноциду.

Нехай тепло від мільйонів свічок пам’яті зігріє мільйони їхніх душ.

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.��З нагоди цього свята в Іванівській спеціальній школі 21 листопада проведено низку заходів. �В усіх класних колективах відбулися інформаційні хвилинки, де згадали події Майдану і вшанували пам’ять загиблих в ті дні.

14 листопада в Іванівській спеціальній школі була проведена зутріч в рамках проекту «Талановиті земляки». До школи була запрошена Романченко Тетяна Кузмівна, жителька с. Слобідка, яка пише поезію та прозу.

Учні та педагоги школи декламували вірші поетеси. Тетяна Кузмівна була приємно вражена та написала вірш про нашу зустріч.

Приємна зустріч

Слово українське вас єднає

Всіх працівників і вчителів

Кожен день про волю пам‘ятає,

Кожен вишиваний перелив.

Спеціальна школа тут існує

У Іванові вона завжди була

Педагоги діткам пропонують

Не спадати з жодного крила.

Із тих крил, що доля продукує,

Вимагає знань і навчання

Українська вдача не змарнує

Бесід, зустрічей і навіть сперечань.

Так було приємно мені з вами

Відчувалося душевних слів тепло

В нашій Україні ми незламні

Щоби там на серці не було.

Т. Романченко. 14. 11. 23.

20 листопада в усьому світі щорічно святкують Всесвітній день дитини. Це свято відзначається як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Діти – найдорожче, що у нас є! Бажаємо кожній дитині щасливого дитинства, безмежної любові батьків і відмінного здоров’я, адже це найголовніше в житті! Нехай ваша щира дитяча промениста посмішка сяє якомога частіше і радує всіх оточуючих людей!

Ідеї толерантності набувають все більшого визнання в сучасному світі, все більше країн активно запроваджують їх у свою освіту, державно-суспільне життя, розглядають їх як найдієвіший засіб досягнення взаєморозуміння, взаємоповаги, злагоди між громадянами.

Задля просунення ідеї толерантності між нашими учнями, шкільний психолог Приліпко І.О. провела тематичні години спілкування. Навіть наші найменші вихованці-першокласники приєдналися, та разом з вихователькою Кулик О.М. створили квітку толерантності, де написали ряд слів та висловів. Також учні старших класів прийняли участь у виставці малюнків.

Наш день був цікавим та насиченим подіями.

Сьогодні, у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля розвитку толерантних відносин між учасниками навчально-виховного процесу в Іванівській спеціальній школі стартував День толерантності.

Бути людяними, вміти слухати, сприймати та розуміти, пробачати та цінувати, підтримувати та поважати один одного, – саме цьому ми намагаємося навчати наших учнів.

Вихователі молодших класів Груша С.П. та Король І.Ю. розпочали день з виховної години «Ми різні, але ми рівні».

Проведені заходи дали можливість школярам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

Ляльковий театр – не просто розвага і весело проведення часу. Це допомога дітям розібратися в основних соціальних поняттях, як добро і зло, що добре і погано. Переглядаючи виставу, діти думають, хвилюються, радіють разом із героями-ляльками. Ляльковий театр оживає і дарує улюбленому персонажу душу, свої емоційні переживання і мрії.

Вихователі Фалатюк Л.В., Король І.Ю. та Токаренко Н.Л. на деякий час перенесли дітей в чарівний світ казки виконавши музичну лялькову виставу під назвою «Нехочуха». І всі присутні переконалися, щоб подарувати дітям радість потрібно не так багато. Адже, переглядаючи виставу діти отримали багато позитивних емоцій і вражень.

Досягаючи шкільного віку, ми набуваємо нового друга. Ні, це не хлопчисько з сусіднього двору, і не чотириногий друг. Хто ж це чи що? Звісно, це – портфель! І кому, як не нашим першокласникам потрібно з ним добре познайомитися.

Для цього вихователька Кулик О.М. для наших першачків провела виховну годину: «Портфель – мій друг і помічник». Діти в ігровій формі повторили вивчений матеріал і засвоїли новий. Заняття Олени Миколаївни викликало в першокласників неабиякі позитивні емоції та велике бажання вчитися і далі.

Днями вихователькою 8-го класу Давидюк О.О було проведене виховне заняття «Дитина, злочин і філософія прощення».

Метою Ольги Олександрівни було ознайомити учнів із творчістю Б. Грінченка, його оповіданням «Украла», створивши в класі атмосферу довіри та взаємоповаги, вдосконалювати навички характеристики літературних героїв, індивідуально-художнього аналізу твору та критичного мислення, розвивати вміння висловлювати думки, аргументувати їх, виховувати інтерес до життя. Спокій та рівновага Ольги Олександрівни вплинули на загальну атмосферу в класі. Учні уважно слухали виховательку та старанно виконували завдання.

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» – писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Ось і учні Іванівської спеціальної школи та вчителька української мови Ольхова Н.О. з нагоди Дня української писемності та мови організували виховний захід «Плекаймо мову!». Вихованці школи поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність

В рамках місячника патріотичного виховання, вихователькою Медведчук О.С. був проведений виховний захід «Живе і буде жити Україна, ніхто не спине крил наших політ». Учні зміцнювали патріотичні почуття,спрямовували духовний розвиток, виховували любов до рідного краю, почуття причетності до всіх подій, які відбуваються в Україні. Діти загадували бажання на квітці – семицвітці про Україну , бажаючи їй всього найкращого. А також виготовили голубів Миру.

В свою чергу, вихователька Ремез А.Ю. провела своїм вихованцям дидактичну гру “Люблю тебе моя Україно!”. Діти грали українське лото, складали картинки – український посуд, українські страви, український одяг

В ім’я життя й добра,

Не чекаючи слави,

Зрозумійте, що садить пора

Квіти, дерева та трави!

Ми не раз захоплювалися і милувалися квітами під час прогулянок навесні та восени. І ось подумали: чому б нам не зробити шкільне подвір’я таким же гарним, і прикрасити його квітами?

Тому сьогодні учні 5 класу висадили цибулини тюльпанів на шкільній клумбі.

Навчання в школі – це не тільки уроки, але й цікаві ігри.

У рамках Європейського дня протидії торгівлі людьми учні 5 та 9 класів були залучені до інформаційно – просвітницької гри “Ліза та її друзі подорожують світом”.

Діти в ігровій формі обговорили проблему торгівлі людьми, правила безпечних подорожей, а також виробили навички безпечної поведінки, яка унеможливить потрапляння в тенета торгівлі людьми.

Гра також торкається питання толерантності, командної роботи та розвитку лідерських навичок в учасників та учасниць команди.

Допомагали дітям під час подорожі практичний психолог Приліпко Ірина Олексіївна, фахівець із соціальної роботи Центру НСП – Грабар Юлія Олегівна та вихователька Волинець Людмила Юріївна.

Посвята в козачата

В Іванівській спеціальній школі відбулося свято «Посвята в козачата». Це дійсно велике свято для молодших школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю.

Найурочистіший момент заходу — посвята в козачата. Під час якої прозвучали слова клятви з уст учнів. Вони присягнули на вірність Україні і своїй школі, вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто промовляли: «Клянусь». Третьокласники пообіцяли гарно навчатися і поважати історію та традиції українського народу, розвиватися розумово, фізично, морально, щоб відповідати новому статусу козачат.

Для всіх присутніх була підготовлена яскрава концертна програма, яка мала розважити не тільки гостей, але й винуватців свята — третьокласників. На сцені кружляли у яскравих танцях, звучали пісні та вірші про Україну та козаків.

Малеча запам’ятає цей день як особливий для них. Адже вони змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, до потужності і міці славного українського козацтва.

Всесвітній день хліба

Невже хліб – це просто вода з борошном?! Звісно, ні. Це не лише страва, а й символ. В Україні здавна кожна важлива подія, кожне свято, кожен день протягом життя людини не відбувався без хліба. Жито насипали новонародженому до колиски, з хлібом ішли свататись, хлібом благословляли молоде подружжя до шлюбу, з хлібом проводили в останню дорогу…

Хліб – один з небагатьох продуктів, який вживають щодня у всьому світі. Ми ставимося до хліба, як до чогось звичайного і навіть буденного. Втім недарма є приказка «Хліб – усьому голова».

Всесвітній день хліба відзначається щорічно 16 жовтня. В Іванівській спеціальній школі педагоги та учні також приєдналися до святкування.

Головною метою дня стало ознайомлення з українськими традиціями шанобливого ставлення до хліба, виховання поваги до праці хліборобів та прагнення берегти хліб.

Наші вихованці засвоїли, що хліб – це важливий продукт в житті людини, тому його потрібно берегти і ставитися до нього з повагою.

Виховна година “МИ – УКРАЇНЦІ”

В рамка місячника національно-патріотичного виховання, вихователька 7-го класу Яремчук Олена Миколаївна провела патріотичну виховну годину «Ми – українці».

Головна мета заходу -це виховання почуття гордості за рідну землю, за незламний народ, який героїчно бореться за власну державу, поглиблення знань учнів про кращі риси національного характеру як передумову його сили і незламності та формування розуміння добра і зла.

В легкій та невимушеній атмосфері пройшла виховна година. Олена Миколаївна використала багато цікавого роздаткового матеріалу. А учні захоплююче виконували різні завдання.

Всеукраїнський урок з ментального здоров’я “Ти як?”

З метою сприяння формуванню у суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, популяризації технік психологічного відновлення, турботи про себе та оточуючих, до Дня ментального здоров’я, 10 жовтня в нашому закладі практичний психолог, Приліпко Ірина Олексіївна, провела флешмоб “Руханка сили”, спільно з педагогами та учнями провела Всеукраїнський урок з ментального здоров’я “Ти як?” у старших класах.

Олімпійський тиждень

Сучасні діти змінили ігри на подвір’ї на спілкування в месенджерах, а м’яч — на смартфон. За таких умов уроки фізкультури мають додаткову місію — не просто двічі-тричі на тиждень змушувати школярів рухатися, а й заохотити та призвичаїти їх до фізичної активності, здорового способу життя та піклування про своє тіло.

Щоб відволікти дітей від їх щоденної рутини, в Іванівській спеціальній школі пройшов Олімпійський тиждень, який був присвячений Дню фізичної культури і спорту України. Під час проведення тижня робота педагогів була спрямована на виховання в учнів ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя, поглиблення базових знань з питань культури здорового способу життя і спорту, залучення учнів до систематичних занять фізичною культурою і спортом; виховання сміливості, наполегливості, витримки та виявлення кращих спортсменів школи.

Всесвітній день захисту тварин

Всесвітній день захисту тварин-це свято, яке допомагає об’єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.

Живе спілкування з чотирилапими чи пернатими друзями-це найприємніші моменти в житті дітей.

І наші вихованці також люблять і мають улюбленців та долучились до цієї справи. Діти знають і пам’ятають, що ми одна велика сім’я на маленькій планеті і роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Учні третього класу разом із вихователькою Король Іванною Юріївною провели інтерактивний квест «Передай любов тваринці»

Учні запам’ятали, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і любов. І вони обов’язково відповідатимуть нам тим же!

Благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України

У Іванівській спеціальній школі започатковано проведення благодійних ярмарків на підтримку Збройних Сил України. Так минулої суботи учнівський та педагогічний колектив школи провели другу благодійну ярмарку під гаслом: «В імʼя ПЕРЕМОГИ! Діти для воїнів ЗСУ»

На протязі тижня учні та працівники школи наполегливо готувалися до події, намагалися вразити не лише оригінальністю та творчим підходом, але й зібрати якомога більше коштів для підтримки наших захисників. І нам це вдалося! Торгівля вдалася на славу. А всі зібрані кошти будуть передані на потребу ЗСУ.

Дякуємо усім, хто підтримав акцію!

Разом до перемоги!

Трагедія Бабиного Яру

82 роки тому в Києві сталася одна з найбільших трагічних подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. Наприкінці вересня 1941 року німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили єврейське населення міста. Відтак Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі. І нищили не лише євреїв, а й ромів, радянських військовополонених, українських націоналістів.

Тільки за два дні 29–30 вересня 1941 році нацисти розстріляли у Бабиному Яру близько 34 тисяч євреїв. Протягом наступних кількох років у Бабиному Яру продовжувалися вбивства десятків тисяч євреїв та представників інших національностей.

За час розстрілів врятуватися вдалося лише 29 людям. Люди, які врятувалися з Бабиного Яру, в основному прикидалися мертвими або здійснювали втечі з концтаборів.

Україна посідає четверте місце у світі за кількістю Праведників народів світу, які з ризиком для власного життя та життя своїх рідних, дітей рятували євреїв від нацистського геноциду. Подвиг цих українців є прикладом справжнього героїзму, важливим моральним уроком історії Голокосту.

Тому Бабин Яр – це спільне місце трагедії і пам’яті для усіх.

З метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту – масове вбивство євреїв Києва; вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, об’єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторення злочинів проти людяності бібліотекаркою Бадрак Л.С. в Іванівській спеціальній школі були проведені такі заходи:

• бесіда: «Історія бабиного Яру»;

• меморалізація пам’ятних місць;

• виставка «Захистимо пам’ять»

День Миру

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба в нашій країни.

Мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні. �Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

З нагоди Дня миру у школі пройшли тематичні заходи. В шкільній бібліотеці було проведено бесіди до Дня миру з учнями 3-4 та 7-8 класів «Нам потрібне мирне небо». Учні та педагоги школи взяли участь в акції малюнок на асфальті «Ми за мирне небо».

А учні та педагоги 5-го класу провели патріотичну годину: «Що для мене мир».

Також учні Іванівської школи приєдналися до проведення Всеукраїнської кампанії «Голуб миру». Діти власноруч виготовили паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації.

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози від горя та втрат.

Всесвітній день прибирання

Наше навколишнє середовище щодня страждає від екоциду. Постійні обстріли, детонація мін, горіння лісів, підрив Каховської ГЕС – наслідки усіх цих екозлочинів будуть наздоганяти нас роками і навіть століттями. Ми повинні уже зараз почати роботу над ліквідацією наслідків екокатастрофи, підтримкою та відновленням українського довкілля. Сьогодні, як ніколи, потрібно об’єднувати зусилля та працювати у спільному напрямку.

16 вересня 2023 року під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Іванівська спеціальна школа також долучилася до даної акції. Працівники та учні школи прибрали пришкільні ділянки, шкільний парк та територію біля памʼятнику.

Основна мета акції – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Зустріч з майором поліції Нагорним С.М.

6 вересня поліцейським офіцером громади, майором поліції Нагорним С.М. проведено зустріч – бесіду на тему “Протидія булінгу в закладі освіти під час навчального процесу ” та “Дотримання правил дорожнього руху “. Під час зустрічі обговорено форми шкільного булінгу, його соціальну структуру, типові риси учнів «булі» та жертв. Працівник поліції під час бесіди розповів про права людини, пояснив які існують закони та чому їх не можна порушувати.

Повторили правила поведінки на дорозі.

Свято 1 вересня

Зі святом, дорогі учні, вчителі та батьки!

Нехай ваше шкільне життя, незважаючи ні на що, буде сповнене яскравих відкриттів та радісних зустрічей. Не бійтеся труднощів — вони роблять вас сильнішими! Нехай новий навчальний рік принесе гарні та незабутні моменти. Вам відкриються нові горизонти, а прагнення знань допоможе подолати будь-які перепони!

29 серпня День пам’яті Захисників України

Щороку 29 серпня наша країна відзначає День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У цей день ми вшановуємо пам’ять воїнів, які віддали життя за Батьківщину.

Вічна пам’ять всім воїнам, які віддали свої життя за Україну. Завдяки їм ми продовжуємо жити, а наша країна зберігає незалежність. Нехай їхній подвиг не залишиться забутим і непоміченим, а близькі та друзі знайдуть втіху. Слава українським воїнам!

Підготовка до нового навчального року

От і настає золота осінь, а всі ми знаємо, що восени нас чекає не тільки прохолодніша погода, але і свої двері для нас відкриває наша рідна школа.

Перше вересня «на носі», тому колектив Іванівської спеціальної школи провів серпневу шкільну толоку!

До цієї благородної справи благоустрою та поліпшення санітарного стану школи долучилася вся дружня освітянська родина, адже проблеми довкілля турбують всіх – від молодого до, окриленого сивиною, педагога .

Прибиранням були охоплені сквери, пришкільні ділянки, території школи.

І тепер, після прибирання, подвірʼя навчального закладу виблискує чистотою та готове до зустрічі дітей.

Свято Останього дзвоника

31 травня в Іванівській спеціальній школі пролунав останній дзвоник…

Цього дня усі — дорослі і діти стають трішки іншими. Оберемки квітів, усміхнені обличчя і сльози на очах, щирі напутні слова та вітання — все це свято останнього дзвоника. Саме таке відчуття було у батьків випускників, у яких були зволожені очі, вдивляючись в своїх вже дорослих синів та доньок.

Під урочисту музику на святкову лінійку запросили випускників навчального закладу, які нещодавно були школярами.

Випускники 4-го та 10-го підготували святковий концерт, а вихованці 10-го класу затанцювати прощальний вальс, такий зворушливий та незабутній! Музична композиція, що лунала, як символ миру вселили надію на світле майбутнє кожного випускника школи.

Десятикласники, на памʼять про себе, на подвірʼї школи посадили яблуню, а шкільний колектив пообіцяв їм плекати та доглядати деревце, як всі 10 років вони плекали їх.

Учні попрощалися зі шкільним життям і стали абітурієнтами. Тепер вони ступають на нову, вже дорослу, стежину, яку ж оберуть самостійно.

Радість та смуток переповнюють серця випускників. Навчання у школі закінчилося. Попереду – незвіданий шлях дорослого і серйозного світу. У добру путь і щасливу днину, дорогі випускники! Чудових вам канікул, школярі!

День вишиванки

Вона всім українцям до лиця – Вигадливо-пастельна чи барвиста… Дівчатам милим, хлопцям-молодцям. Довершена, принадна, промениста!

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті.

18 травня Іванівська спеціальна школа,як і уся Україна, відзначає День вишиванки.

Учні, педагоги та працівники школи влаштували флешмоб: «Вишиванка – твій генетичний код»

Іванівська спеціальна школа вітає усіх з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки. Бажаємо всім громадянам укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни.

День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Пам’ять – означає, що ми пам’ятаємо тих, хто поклав своє життя в період від 1939 до 1945 року. Примирення – символ того, що всі країни повинні об’єднатися разом.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

В Іванівській спеціальній школі під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення та Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

Пам’ятаємо, що Друга світова війна була страшним лихом для українців. Засвоюємо історичні уроки про те, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

Міжнародний день протидії булінгу

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день протидії булінгу.

Булінг – це форма насильства у вигляді травлі, бойкоту, насмішок, дезінформації, псування особистих речей, фізичній розправі тощо.

Це явище може мати різні форми та проявлятися у різних ситуаціях.

Сьогодні в закладі, протягом дня, практичний психолог @ІраПриліпко спільно з педагогами та учнями пригадали, що таке БУЛІНГ, визначили що школа може зробити для протидії булінгу, а також з’ясували в інтерв’ю з старшокласниками як допомогти дитині, яка постраждала від булінгу.

В такий день про нас не забули з Центру надання соціальних послуг Іванівської сільської ради Грабар Юлія Олегівна та Семчик Аліна Іванівна, уся інформація була цікавою та корисною для учнів нашої школи.

Якщо у Вас виникли питання, Ви потребуєте підтримки чи поради з питань протидії булінгу, зверніться за консультацією на Національну дитячу гарячу лінію: 116 111 (з мобільного) або 0 800 500 225 (зі стаціонарних телефонів). Дзвінки безкоштовні та конфіденційні.

І-й етап шкільної Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

«Джура» – це не просто гра, це великий світ, у якому ти проходиш випробування на єдність.»

Традиційно щороку на початку травня, в навчальних закладах України, проходять змагання військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Іванівська спеціальна школа не стала виключенням.

Формування у молоді високих морально-психологічних якостей та оволодіння учнями основ народної культурної спадщини, виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості – головні завдання гри.

Ця гра-змагання дає можливість підростаючому поколінню продемонструвати свою звитягу, мужність, спритність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.

Отож, сьогодні в нашому навчальному закладі відбувся І-й етап шкільної Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

Урочисте відкриття змагань відбулося у присутності адміністрації та педагогів школи. Також зі стартом змагань учасників привітав танцювальний гурток «Грація» танцем «Червона калина».

Команди-рої проходили випробування на 7 етапах: «Впоряд» (Стройова підготовка), «Силове змагання»(Перетягування линви), «Медична підготовка»(Рятівник), «Відун» і так далі.

У напруженій боротьбі рій 8-9 класів здобув І-ше загальнокомандне місце та здобули кубок переможця з чим ми їх вітаємо!

День цивільного захисту

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, сьогодні, 2-го травня, в Іванівській спеціальній школі відбувся День цивільного захисту.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров’я та життя.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Дзвони Чорнобиля

26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України Києва, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою.
Ось вже 37 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.
А тоді, в ніч на 26 квітня 1986 року, мирно спала синьоока поліська земля, молоде містечко Прип’ять, що за 3 км. від атомної станції. Це була ніч з п’ятниці на суботу і люди чекали вихідних та прийдешніх травневих свят. В 1 год. 24 хвилини у приміщенні четвертого енергоблоку при виведенні його в плановий ремонт і проведенні випробувань турбогенератора стався вибух і виникла пожежа, яка перекинулася на дах третього енергоблока. Внаслідок вибуху була зруйнована покрівля четвертого блоку і машинного залу.
Сталося непоправне…
Проходять роки. Чорнобильське лихо розчинилося у мальовничій природі України, у її духмяному повітрі, у білосніжному цвітінні садів, у джерельних криницях. Життя триває…
Проте, скільки б не пройшло часу, все одно чорнобильський біль чорною гіркотою осідає в душах українців, ця трагедія навіки оселилась у людських серцях. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобильська трагедія жорстоко нагадує нам про те, що люди ще не зовсім освоїли могутню енергію атома.
Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.

Педагогами та учнями Іванівської спеціальної школи, різноманітними заходами, було вшановано пам’ять усіх загиблих та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Флеш-моб «Прихили своє серце до книги»

Чудовий витвір розуму та рук людини — книга. Вона міцно та надійно увійшла до нашого життя, стала світочем знань, скарбницею народного досвіду, вірним порадником. Без неї неможливо уявити життя сучасної людини.
Книга – це джерело знань та досвіду. Лише за допомогою книги ми можемо відкрити для себе нові світи, поринути у світ пригод і знайти відповіді на багато питань.
Любов до книги прищеплюється з дитинства.
Вихователька Іванівської спеціальної школи, Груша С.П. разом зі своїми вихованцями,є провели флеш-моб «Прихили своє серце до книги». Світлана Петрівна прищеплює своїм учням любов до книжок і хоче на своєму прикладі показати, що читання книг – це дуже дуже корисне хобі.

Урок безпеки інспекторами відділу ОППР та ЗЦЗ Хмільницького РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Безпека дітей – найактуальніша тема в сучасних умовах. Навчальний заклад – це перша сходинка в освіті дитини. Головне завдання дорослого – сформувати у дітей уявлення про правила безпечної поведінки в навколишньому світі, в тому числі в екстремальних ситуаціях, показати значимість правильної безпечної поведінки для життя і здоров’я.
Так, 21 квітня в Іванівській спеціальній школі провідним інспектором відділу ОППР та ЗЦЗ Хмільницького РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області, лейтенантом служби ЦЗ Осетровою Ганною Олександрівною та головним інспектором відділу ОППР та ЗЦЗ Хмільницького РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області, капітаном служби ЦЗ Ткаченко Наталією Григорівною було проведено урок безпеки для учнів на теми: ” Мінна безпека”, “Безпечна поведінка на воді”, ” Правила пожежної безпеки”.
Урок безпеки викликав неабияке захоплення у школярів, вони ставили запитання та отримували на них відповіді.

Вечір пам*яті українського письменника – сатирика О.Ф.Чорногуза

11 квітня в Іванівській спеціальній школі пройшов вечір пам’яті найвідомішому сучасному українському письменнику-сатирику, автору першого українського сатиричного роману Олегу Федоровичу Чорногузу.
Олег Федорович народився 15 квітня 1936 року в селі Іванів. Віддаючи данину пам’яті Олега Чорногуза, чий життєвий шлях обірвався у жовтні на 87 році життя, бібліотекар Бадрак Л.С. для учнів та педагогів нашої школи провела годину спілкування, де згадувалися цікаві факти з життя письменника, цитували вислови з його відомих творів та відзначали майстерність гумориста.
А вже 12 квітня наша Людмила Степанівна взяла участь в творчому вечорі О.Ф.Чорногуза., який проходив в Краєзнавчому музеї Вінниччини.

«Писанка – то неповторне багатство. Бережімо її, як безцінний дар.»

«Писанка – то неповторне багатство. Бережімо її, як безцінний дар.» О. Довженко

Як символ відродження природи писанка відома у культурах різних народів. Історія її сягає глибини віків. Та лише українці зуміли найбільш виразно донести свої уявлення про життя за допомогою символів та знаків, якими її розписують. Писанкою зустрічали весну, вона була атрибутом різних язичницьких культів. Нею задобрювали богів і відганяли від дому нечисть. Християни побачили у розписаному яйці знак вічного життя і стала писанка символом великодньої радості:
«Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес!».
Виготовлення великодніх писанок було частиною обрядової сфери життя українців. Вже з другої половини Великого Посту бралися до роботи. Але зазвичай робили це перед Чистим Четвергом. З молитвою в серці і так, щоб ніхто не відволікав. Великодньої ночі писанки освячували в церкві. А потім дарували близьким людям, христуючись. Обмінятись з кимось писанкою означає побажати здоров’я, щастя, доброї вдачі.
Отак і в нашій школі, перед світлим святом Великодня, бібліотекар Бадрак Л.С. в тандемі з виховательками Гаврилюк Н.П. та Король І.Ю. провели майстер-клас з писанкарства «Великодня писанка» для учнів 2-го та 3-го класів.
Неважливо, чи ти вмілий майстер писанкарства, чи ти людина, яка ніколи не тримала в руках писачка – головне мати бажання творити та вкласти в неї частинку своєї душі.
У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, дітлахи ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Жоден з учасників не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю занурився в царину розпису елементів писанки.

Місто – герой України

Українські міста стали форпостом незламного духу та сили Української Нації.
Харків, Херсон, Чернігів і Миколаїв, міста Донеччини Волноваха та Маріуполь, Охтирка на Сумщині та передмістя Києва – Гостомель, Буча та Ірпінь, що взяли на себе головний удар атаки ворога на столицю стали містами-героями України.
Впродовж березня вже 10 українських міст нагороджені відзнакою «Місто-герой України» з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України.
В Іванівській спеціальній школі теж не оминули цю подію. Спільним заходом бібліотекаря Бадрак Л.С., психолога школи Приліпко І.О. та інспектором ювенальної превенціі Хмільницького РВП Моргун С.В. для учнів 6-го та 8-го класу було проведено круглий стіл «Міста-герої».
Жорстока та кровопролитна війна, що триває в Україні, демонструє безпрецедентні у світовій історії приклади героїзму як окремих громадян, так і цілих територіальних громад.
Не лише міста, а й чимало сіл та селищ є справжніми форпостами духу.
Пишаємося нашими героїчними громадами, нашим місцевим самоврядуванням!

Конкурс педагогічної майстерності “Вихователь 2023”

Увага! Увага! Увага!

Презентуємо найочікуванішу подію цієї весни!!! Сьогодні, в стінах Іванівської спеціальної школи пройшов конкурс педагогічної майстерності «Вихователь 2023»!

За право називатися кращими змагалися дев’ятеро досвічених вихователів, які щодня віддають частинку свого серця нашим діткам. А ще – навчають їх добру і справедливості, допомагають пізнавати світ.

У кожного з педагогів є власні захоплення та інтереси, успіхи і заслуги, унікальна манера спілкування з дітьми. Адже вихователі усвідомлюють, що перед ними – маленькі люди, які тільки починають жити. І в їхніх силах (як і батьків) зробити так, аби через декілька десятків років можна було з гордістю дивитися на «результат» своєї праці. Для освітян це означає – виховати чесних і чуйних людей.

Усі конкурсантки хоча й трішки хвилювалися, проте зуміли добре представити себе і свою професійну майстерність. А допомагали їм у цьому – дітки.

Окрім яскравої візитівки була і презентація власної казки. Також, перед вихователями постало завдання проаналізувати та справитися з ситуацією, яка може виникнути в їхній педагогічній практиці. Вихователі також похизувалися своїми талантами в конкурсі «умілі ручки». Але не тільки по творчих конкурсах оцінювалися наші конкурсанти. Жюрі аналізували робочі місця педагогів, класні кімнати, спальні та зовнішній вигляд вихованців.

Усі вихователі були гідними перемоги. Але, за результатами усіх вище перечислених пунктів перше місце та перемогу в номінації «Вихователь 2023» отримала вихователька 3-го класу Груша Світлана Петрівна Світлана Груша! Саме їй дісталася головна нагорода.

Усі конкурсанти були відзначені дипломами учасника.

Тож, вітаємо з перемогою Світлану Петрівну і бажаємо їй подальших успіхів у вихованні маленьких українців!

Всесвітній день поезії

21 березня, у цей весняний день, коли пробуджується природа, ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Поезія – один з найгеніальніших винаходів людства.

Поезія збагачує наш внутрішній світ. І буде правильним згадувати про неї не тільки 21 березня, оскільки вірші спонукають мрії втілювати в реальність, фарбуючи життя в насичений колір. Учні та педагоги 10-го класу Іванівської спеціальної школи долучилися до відзначення Всесвітнього дня поезії та підготували пізнавальну та творчу виховну годину в шкільній бібліотеці.

День Землі

Сьогодні в Іванівській спеціальній школі відбувся захід до Дня Землі. Цей день – нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево.
Учні 3-го класу в ігровій формі старалися донести присутнім як важливо берегти нашу землю та наше навколишнє середовище.

Корекційно – розвиткове заняття «У пошуках рукавички»

«”Забута казка — це золоте намисто, яке впало на морське дно” — кажуть старі люди. І щоб не втратити наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості, розшукувати народних мудреців, які знають безліч казок.» З такими словами розпочала своє корекційно-розвиткове зайняття вихователька 1-го класу Токаренко Н.О.

На занятті під назвою «У пошуках рукавички» Надія Леонідівна виховувала дітям любов до рідної мови та народних казок, заохочувала учнів брати участь у розмові, відповідати на запитання. Після заняття всі залишилися а гарному настрої, адже так цікаво побувати в гостях у казки.

День добровольця

14 березня в Україні святкують День добровольця. Хоча це відносно молоде свято, воно є дуже важливим для українців, особливо у дні повномасштабного вторгнення Росії.

День українського добровольця – бойова дата для багатьох земляків.

У 2014 році тисячі українців та українок взяли до рук зброю, пройшли підготовку й вирушили на схід для захисту країни від російської агресії.Учні та педагоги Іванівської спеціальної школи сьогодні також вшанували честь і славу українських воїнів-добровольців.

Нині добровольці – це справжні воїни у складі Сил оборони і герої нашої боротьби за незалежність. Віримо, що скоро настане день, коли всі добровольці знову повернуться до мирного життя, своїх сімей і справ, які дарують радість.

Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко

Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко. Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко зашилатиметься у пам’яті нащадків, бо є і буде Україна, і український народ, який пам’ятає його заповітні слова…

9 березня минула 209-а річниця від його дня народження, а 10 березня – роковини смерті. Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемливої синівської любові до нашого духовного батька. Сповнені любов’ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні.

В пам’ять про видатного Кобзаря, в Іванівській спеціальній школі проведено конкурс на краще виконання творів великого українського пророка. Участь приймали учні від першого по десятий клас. Також, учні мало змогу відвідати тематичну виставку: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь»

Будуймо всією Україною, громадою свій дім – у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і внуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар. Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного народу

Показовий урок ритміки Загородньої Л.О.

«Ми не знаємо могутнішого і сприятливішого засобу впливу на життя та процвітання всього організму, ніж почуття радості…». Напевно, найголовніша умова для занять із ритмічної гімнастики — дарувати дітям радість. З такою метою, сьогодні, учителькою фізичної культури та ритміки Загородньою Л.О. був проведений показовий урок ритміки.

Людмилою Олександрівною було продемонстровано цікаві ритмічно- танцювальні завдання аби продемонструвати творчі танцювальні здібності, ритмічні та музичні навики вихованців.

Свято 8 березня

З ледь відчутним весняним подихом вітру, лагідним сонячним промінням, паростками перших квітів до нас приходить чудове жіноче свято – 8 Березня.

Цікаво, тепло, весело пройшло свято у Іванівській спеціальній школі. Порадували своїми привітаннями та виступами наші учні. Лунали слова-привітання рідним матусям, бабусям, сестрам, вчителям та всім працівникам школи.

Звучали пісні, вірші та цікаві і смішні інсценування. Жіноче свято подарувало кожній жінці і дівчині іскорку тепла, любові та поваги.

Дорогі наші жінки, нехай весняний настрій і щастя ніколи не покидають вас. Бажаємо вам гармонії, радості і любові

Завершення декадника рідної мови

Підійшов до завершення декадник присвячений Міжнародному дню рідної мови. В рамках декадника вчителями та вихователями Іванівської спеціальної школи була проведена колосальна робота. На завершення, вчителька української мови Федчишина О.П. порадувала нас мовознавчим турніром «Що в імені твоєму» та турніром красномовців «Мову вивчаємо, любимо, знаємо». Вакулою Н.І. було проведено заняття з розвитку мовлення «Наша мова солов‘їна» з учнями 1-го та 2-го класу. Виховательки 7-го класу Давидюк О.О. та Гаврилюк О.С. провели заходи «Мова рідна, слово рідне…» та майстер клас «Українські традиційні страви».

В шкільній бібіліотеці впродовж всього декадника була тематична виставка «Українська рідна мова- нашої душі основа» та бібіліотекарка Бадрак Л.С. з учнями різних класів проводила бесіди «Її величність – мова».

Цікаво, повчально та звичайно радісно проходив декадник. Учні із задоволенням приймали участь в різних формах роботи.

Але, це не кінець. Попереду дітей чекають нові тижні, декадники, місячники. І ми плідно готуємося до них.

Корекційно – розвиткове заняття “Перший день весни.Приліт весняних птахів”

Кожна пора року для нас особлива, бо кожній притаманні свої звичаї, обряди. Весна — пора пробудження, пора надій.

Вихователі та учні 1-го та 2-го класу також вирішили пригадати наші стародавні звичаї та традиції. В перший день весни вони закликали птахів, виготовляли підсніжники та співали пісень на корекційно-розвитковому зайнятті «Перший день весни. Приліт весняних птахів». Надіємося, що нашим діткам це гарно вдалося і весняне сонечко вже ось-ось нас порадує.

Не так давно, готуючись до приходу весни, і дорослі, і діти співали веснянки, розписували писанки до Великодня, випікали «жайворонків» з тіста та зустрічали пташок з вирію піснями і примовляннями.

Продовження декадника рідної мови

Незважаючи на вимушену перерву, ми знову працюємо і продовжуємо наш декадник рідної мови.

Так, в рамках декадника, вихователькою Ремез А. Ю. була проведена дидактична гра «Намисто складаю, рідну мову вивчаю». Альона Юріївна разом з учнями 5-го класу розкривали багатство та чарівність української мови.

В свою чергу вчителька історії Скворцова Т. О. проводила конкурс декламаторів патріотичних віршів «Поезія НЕЗЛАМНИХ». Діти декламували вірші написаними сучасними поетами про цю страшну війну, героїзм та загартовану вогнями воєнних пожеж мужність українського народу.

А учні молодших класів проходили квест «Пес Патрон та його друзі на захисті української мови». Діти змагалися за чарівну скриньку, де був захований український алфавіт. Звільнивши його, учні отримали дипломи та звичайно позитивні емоції.

До Річниці вторгнення рф в Україну

24 лютого 2022 року, день, коли росія напала на Україну, назавжди залишиться в пам’яті кожного, хто пережив це. Незалежно від того, де кожен українець зустрів війну – в Харкові, Києві, Львові, на фронті або у власному будинку, в дорозі або за кордоном, багато хто скаже, що за їхніми відчуттями, цей день ніколи не закінчувався.

Рятуючись від російського вторгнення, мільйони людей кидали свої будинки, розлучалися з близькими і переживали те, що багато хто бачив лише в кіно.

Іванівська спеціальна школа , протягом місяця приймала внутрішньо переміщених осіб з Києва,Бучі , Ірпеня , Чернігова , Харкова, Маріуполя, надавали їм психологічну допомогу та прихисток. Сьогодні, в річницю вторгнення рф в Україну, пропонуємо вашій увазі інтерв’ю, яке брала наша шкільна бібліотекарка Бадрак Л.С. в жительки міста Маріуполь, Островерх Н.І.. Жінка ділиться спогадами про перші дні війни та її шлях на вільну Україну. Надія Іллівна своїм прикладом показує, які сильні, сміливі та волелюбні українські жінки.

У кожної української жінки є свій фронт, де вони здійснюють певні подвиги та гідні визнання в нашому суспільстві.

Міжнародний день рідної мови

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це стало традицією і в нашому освітньому закладі. Ось і цього року учні Комунального закладу “Іванівська спеціальна школа” долучилися до флешмобу “Я подолаю тебе ,враже,рідним словом…”. Діти із задоволенням брали участь у флешмобі, а вірші про мову звучали в їхньому виконанні проникливо й душевно.

«Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як житиме в ній», – писав Олесь Гончар. Нехай рідне слово завжди бринить у дитячих серцях, а яскраві спогади про сьогоднішній день залишаються в пам’яті.

https://www.facebook.com/100024083611990/videos/905651450479759

«Моя мова – найкраща в світі»

Моя Мова – найкраща в світі! З таким гаслом розпочався декадник до Міжнародного дня рідної мови. Вчителями української мови Федчишиною О.П. та Ольховою Н.О. з метою викликати бажання вивчати українську мову, милуватися її красою, прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову,за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб, сьогодні була проведена поетична раптівка “Лунай, рідне слово!”. Також учні завітали у літературну кав’ярню під назвою “Рідне слово веселкове, рідне слово барвінкове”.

На виховному калейдоскопі “Поговоримо про рідну мову” виховували любов до рідної мови, бажання досконало її знати.

«Мова – безцінний скарб народу» до Міжнародного дня рідної мови

Рідна мова – є одним з найголовніших культурних надбань, душею і гордістю українського народу.

Міжнародний день рідної мови – особливо значуще свято для нашої держави. Впродовж не одного століття в історії українського народу, рідне слово зазнавало утисків та переслідувань. Але попре всілякі заборони, українське слово вистояло та відродилося! Наше слово набирало силу на пергаментах Нестора-Літописця, набуваючи всесвітнього значення під пером Великого Кобзаря – Тараса Шевченка, Івана Котляревського, Івана Франка, Лесі Українки та багатьох видатних українців. Минуло чимало часу, перед тим, як рідна мова стала вільно використовуватися на нашій землі. Цим одним з найцінніших скарбів сьогодні може пишатися кожен громадянин нашої держави!

До Міжнародного дня рідної мови в Іванівській спеціальній школі стартував декадник української мови «Мова – безцінний скарб народу».

Вчителі української мови Федчишена О.П. та Ольхова Н.О. відкрили декадник урочистим заходом.

«Рабів до Раю не пускають»

Рабів до раю не пускають. Це сенс українського тлумачення волі. Це причина, чому на нашій землі ворога не залишиться.

20 лютого Україна вшановує пам’ять героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави. 9 років тому під час Революції гідності в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників.

Сьогодні ми вшановуємо героїв, які віддали своє життя за Україну й українців у час Революції Гідності, – Героїв Небесної Сотні. Людей різного віку та професій, різних регіонів, але однакових і справжніх цінностей.

Учні та педагоги Іванівської спеціальної школи вшанували честь та пам’ять загиблих. Світла памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну й українців! Вічна шана Героям Небесної Сотні!

День спонтаного прояву доброти

Чому потрібно творити добро? Мабуть, тому, що це нагальна потреба кожної людини – посміхнутися комусь, простягти руку допомоги, зігріти змерзлого або просто сказати добре слово підтримки. Звичайно, коли людина говорить красиві слова це ще не так багато вартує, як реальні добрі вчинки. Для цього не потрібні великі кошти, необхідна тільки небайдужість кожної окремої людини. Творити добро просто, якщо є добрі серця та бажання.

Серця учнів та педагогів 1-го та 2-го класів переповнені добром настільки, що вони вирішили провести День спонтанного прояву доброти.

Вони з відкритим серцем та щирими усмішками пригостили усіх бажаючих смаколиками, кожен згадав про свої добрі вчинки, а вихованці школи навзаєм подарували блискучі іскорки в очах, гарний настрій і теплу атмосферу, яка панувала впродовж всього часу спілкування.

Показовий інформаційно – просвітницький захід “Ой у лузі червона калина”

16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання. Акцію створив президент Володимир Зеленський 2022 року. Головна мета цього дня — показати єдність українського народу на тлі військової загрози.

Саме до цього свята Пушкар І. Б. провела показовий інформаційно – просвітницький захід “Ой у лузі червона калина”. Ірина Бернадівна разом із учнями 6-го класу встановили, що ми сильні, єдині і тримаємо оборону!

Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Разом і спільними зусиллями ­– до Перемоги!

Стрітення

Здавна українці ретельно доглядаються до погодних явищ 15 лютого, саме на Стрітення. Наші предки вірили, що в цей день Зима стрічається з Весною, міряючись силою. Стара баба Зима сперечається з молодою дівчиною Весною, кому йти, а кому вертатися. Якщо до вечора стало тепліше – перемогла Весна, якщо холодніше – Зима. Так і класний керівник 4-го класу Кіріяк І.В. ознайомила дітей з народними звичаями, з народними обрядом Стрітення, особливостями святкування, розвивавала інтерес до історії, звичаїв народу. Разом зі своїми учнями вони готувалися до свята. Діти поділилися на команди: «Струмочок» та «Заметіль». Учні малювали сніжинки та квіти, змагалися на швидкість. Діти виготовляли обрядових жайворонків, а дівчатка закликали весну віршами-закликанками. За результатами змагання перемогла весна. Отже, чекаємо на тепло та сонечко.

«Яскраві барви Дня святого Валентина»

14 лютого закохані у всьому світі відзначили День святого Валентина.
День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими.

Для кожної людини цей день – особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця.

 В Іванівській спеціальній школі у цей холодний лютневий день на душі тепло як ніколи, а повітря заполонили відчуття щастя і романтики. 

Рано-ранесенько почала працювати  святкова пошта, адже «Скринька кохання» була переповнена валентинками. Активісти школи організували благодійний святковий концерт для учнів.

Різноманітні конкурси, веселі забави, чарівні танці, мелодійні пісні створили атмосферу радості й тепла. Кожен учасник переконався в тому, що День закоханих – свято чудес, яскравих вражень і кохання .

День Святого Миколая

Кожного року, 19 грудня, ми святкуємо улюблене всіма свято – День Святого Миколая. Це дивовижне свято вчить милосердю, щедрості і любові до оточуючих. День Святого Миколая люблять і дорослі й діти, адже це найбажаніший день для дітлахів, свято, коли збуваються найзаповітніші мрії та відбуваються дива.

За доброю традицією, в День Святого Миколая вихованці Іванівської спеціальної школи спостерігали святкову виставу підготовлену учнями 10-го класу. Чарівні ельфи розважали гостей, а казкові персонажі стали родзинкою свята та подарували дітям справжню казку.

Не обійшлося на святі без вручення довгоочікуваних солодощів, які стали для дітлахів смачною втіхою до свята.

Почесним гостям вдалося подарувати діткам трішечки простого дитячого щастя.

Не треба бути Чудотворцем, щоб дарувати доброту та тепло своєї душі. Це під силу кожному з нас. Адже кожна дитина чекає на подарунки та новорічні дива, які обов’язково здійсняться.

Нехай Святий Миколай завжди йде з вами поруч по життю, вберігає від будь яких негараздів, допомагає долати труднощі, дарує надію та вселяє впевненість, що все у житті у вас складеться якнайкраще. Нехай це світле свято подарує вам багато добрих посмішок, щедрих подарунків та неймовірних чудес. І пам’ятайте про те, що Святий Миколай завжди відгукнеться на усі ваші прохання, потрібно лише дуже цього захотіти і вірити, що добро завжди перемагає зло.

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити діток за їх добрі вчинки. Так трапляється і в Іванівській спеціальній школі. Але, наші діти приймають вітання не тільки 19 грудня, а завдяки чудовим гостям ще задовго до свята.
Наші постійні гості приїхали привітати діток та педагогічний колектив… Порадували вони їх солодкими подаруночками за слухняність, старанність, працьовитість. Щирі посмішки, які є джерелом щастя, були на обличчі у кожного!

Туристично-краєзнавчий тиждень

Ось і підійшов до кінця туристично-краєзнавчий тиждень у Іванівській спеціальній школі. Він був спрямований на відродження духовності, історичної пам’яті, любові до рідного краю, патріотизму, відповідальності за збереження історики-культурного надбання. Туристично-краєзнавча робота посідає ключове місце в національно-патріотичному вихованні молодого покоління.
Яскраво та цікаво розпочався тиждень. Але все саме цікаве чекало вихованців попереду!
Не треба когось переконувати у важливості проведення екскурсій по рідному краю для формування творчої особистості. Нажаль, в теперішніх реаліях нашого життя дуже важко вирушити в очну екскурсію, тому більшість місць діти відвідали віртуально. Саме тому, вихователька 4-го класу Груша Світлана Петрівна провела віртуальну мандрівку: «Подорожуємо Україною».
А учні десятого класу відправилися у екскурсію по рідній школі, яку провела шкільна бібліотекарка Бадрак Людмила Степанівна. Вчителі та вихователі школи разом з дітьми день за днем відвідували різні куточки нашої держави. Діти дізналися багато нового та цікавого. А коли прийде мирний час, ми обов’язково здійснимо ще не одну мандрівку і побачимо всю красу нашої Батьківщини на свої власні очі.

Спортивна година

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт.
Адже спорт – це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя – це саме життя, рух вперед! Спорт є одним із головних чинників, який впливає на фізичний розвиток та здоров’я дитини. Тому ми намагаємось дотримуватись цих принципів.
В рамках тижня початкової школи, вихователькою Гаврилюк Нілою Павлівною було проведене спортивне свято.
Ніла Павлівна створила святкову, затишну атмосферу, що дало змогу дітям проявити себе в повній мірі та повірити у власні сили. Педагогом було поставлено за мету через спортивні змагання та активні заняття спортом розвивати пам’ять, увагу, долати труднощі; зміцнити здоров’я школярів; виховувати в учнів почуття дружби, колективізму.

«Весела перерва. Зимові розваги»

Зима – прекрасна пора року, що відкриває обійми розваг перед кожним. Грудень приніс і подарував дітворі справжню зимову казку.
Саме під час шкільної перерви у школярів є нагода побути на свіжому повітрі, пограти у рухливі ігри, весело провести час із однолітками.
В рамках тижня початкової школи «Веселковий тиждень» вчителькою 3-го класу Баланчук Еліною Павлівною був проведений захід: «Весела перерва. Зимові розваги»
На перерві Еліна Павлівна пропонувала вихованцям заходи різного формату, метою яких є зниження психологічного та розумового навантаження на дітей, створення умов для цікавого та змістовного відпочинку, позитивного емоційного настрою та збагачення життєвих вражень дитини.

Андріївські вечорниці

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові до української спадщини, повертається до традицій свого народу.
День Андрія – одне із свят, яке завжди святкували наші батьки, діди, прадіди. Відзначають його 13 грудня і вважають днем пам’яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів Христових – Андрія Первозванного.
Цей день є одним із найцікавіших і найтаємничіших, коли відбуваються заклинання й угадування майбутнього. Вечорниці на Андрія присвячені веселощам, іграм, музиці, обрядовим церемоніям і забавам. Невід’ємним компонентом цього свята є всіляке ворожіння, насамперед ворожіння про шлюб.
Діти та вчителі нашої школи також не залишились осторонь цього дійства.
В рамках туристично-краєзнавчого тижня, учні та вчителі Іванівської спеціальної школи святкували Андріївські вечорниці.
Панувала незвичайна аура. Кожен прагнув докласти якомога більше зусиль, щоб Андріївські вечорниці запалили маленький вогник у душі кожного учасника.

Відкритий урок з історії на тему:

«Запорозька Січ у складі Гетьманщини».

«У кожного народу є свої свої святині,свої легендарні явища. В українського народу є своє національне явище – українське козацтво, Запорозька Січ. Це про неї Микола Гоголь писав: «Так ось вона,Січ! Ось воно те гніздо, звідкіля вилітають всі ті горді, як орли і дужі, як леви. Ось звідки розливається козацька воля по всій Україні.» А ми з вами живемо на цій землі і повинні знати про запорожців.»
З такими словами вчителька історії Скворцова Тетяна Олександрівна розпочала свій відкритий урок на тему: «Запорозька Січ у складі Гетьманщини».
Тетяна Олександрівна разом з учнями з’ясували становище Запорозької Січі у складі Гетьманщини та ознайомила дітей із життям та діяльністю Івана Сірка. Також вона виховувала у дітей почуття патріотизму та гордості за минуле українського народу. Адже, не знаючи минулого не можна зрозуміти сьогодення та мету майбутнього.

Бесіда з елементами тренінгу ” діти проти насильства”

Дитинство — найкраща пора в кожної людини, спогади про яку ми пронесемо через усе своє життя. І так важливо, щоб ці згадки були приємними і щасливими, сповненими маминої ласки, батьківської турботи, яскравих посмішок і сонячного тепла.
У рамках Всеукраїнської кампанії “16 днів без насильства” в Іванівська Спеціальнашкола була проведена спільна бесіда з елементами тренінгу ” #діти проти насильства” з працівниками Центру надання соціальних послуг Іванівської сільської ради Грабар Юлією Олегівною та Семчик Аліною Іванівною.
У ці дні тисячі людей об’єднують свої зусилля заради однієї мети – привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, а також збільшення розуміння та обізнаності про проблему насильства та шляхи її вирішення, сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

Тиждень військово-патріотичного виховання

Ось і підходить до кінця тиждень військово-патріотичного виховання в Іванівській спеціальній школі.
Одним із пріоритетних завдань виховання учнів Іванівської спеціальної школи є формування національної свідомості школярів з осмисленою патріотичною позицією. Робота педагогічного колективу, учнівського самоврядування щоденно спрямована на те, щоб у навчальному закладі панував національний дух, щоб кожен учень відчував себе причетним до долі України.
Заходи, проведені в школі, сприяли вихованню громадянських почуттів і свідомості, поваги до Конституції та інших законів України, соціальної активності та відповідальності за доручені державою громадські справи.

День української хустки

Хустка – крила над батьківським краєм.
Вона барви ввібрала у себе —усі.

Хустка – це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

В рамках відзначення Дня української хустки, 7 грудня, учениці Комунального закладу “Іванівська спеціальна школа” Вінницької обласної Ради взяли участь у флешмобі «Зроби фото з хусткою».

Свято української хустки сприяє збереженню та відродженню українських традицій.

Краса в хустині нашій споконвічна,
Як і душа, що з піснею жила.
Бо в українок і душа лірична,
У ній багато сонця і тепла.

День Збройних сил України

День Збройних сил України – це свято, коли в серцях у кожного патріота поєднуються гордість за наших героїв і смуток за тих, хто боронив Україну до останнього. Це свято не лише військових, а й усіх свідомих громадян, які вболівають за долю нашої землі і нашого народу.

Учні Іванівської спеціальної школи вшанували честь і славу ЗСУ святковим заходом. На святі діти вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. А також шкільна козацька республіка поповнилася новими членами – відбувалася урочиста посвята в козачата учнів 4-го класу.

Гостем свята став військовий Євген Дубовик, який захищає нашу Батьківщину на передовій.

Нехай горить і палає кожен окупантський корабель, кожен танк і бронетехніка! Не бути вам на нашій землі! Ми вільні і незалежні! Тук було, є і буде!

Дякуємо Вам, наші дорогі захисники, за вашу важку роботу! Віримо у Вас та чекаємо з перемогою додому!

Хвилина мовчання – всі душі до неба,
Летять, перед Богом щоб впасти до ніг,
А потім, (бо стала вагома потреба),
Створити країні міцний оберіг.

Щоб всі підняли свої ангельські крила,
Й наш край захистили від бомб наяву,
Аби Перемога прийшла справедлива,
Й скоріш відновить Україну нову.

Тиждень профорієнтації

Людина, яка вміє та любить працювати, в усі часи користувалася повагою до інших. Той, хто вміє щось робити, тим більше добре, завжди прогодує і себе, і родину, вважалося у народі. Вибір професії – справа непроста. Адже професія визначає долю людини. А доля – взагалі дуже складне поняття.
Часто діти переймають майстерність батьків з ранніх років, тому їм легше йти по життю вторинним шляхом. Але все ж сучасність пропонує нам значно більший вибір, ніж раніше. Система освіти дозволяє випробувати свої сили в різних напрямках. Ринок праці стрімко змінюється, тому не завжди досвід батьків може принести користь молодому поколінню.
Так з 28 листопада по 4 грудня в Іванівській спеціальній школі проходив традиційний Тиждень профорієнтації та трудового навчання. Під час проведення тижня організовувалися різноманітні заходи з урахуванням віку, вподобань та нахилів школярів. Діти вправлялися в перукарному мистецтві, лозоплетінні, дівчатка освоювали професію доярки, а хлопці удосконалювали навики штукатура.
Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість, моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.

В рамках тижня профорієнтації «Професій багато на світі,а вибрати треба одну» вчителем Рибочкою Любою Михайлівною був проведений урок трудового навчання на тему: «Санітарно-гігієнічні вимоги під час доїння корів».
Люба Михайлівна розповіла дітям про професію доярки, навчила правильному доїнню та збору молока, а також не забула наголосити щодо санітарно-гігієнічних норм. Цікаво було спостерігати, як учні вправлялися на умовному вим‘ї і як раділи своїм досягненням. Адже, не так легко доїти корову, як це здається на перший погляд, це важка фізична праця. Діти зрозуміли, що професія доярки -це непросто і задумалися щодо вибору фаху.

Корекційно-розвиткове заняття

«Україна – це МИ»

Естафету відкритих занять Ірина Володимирівна передала своїй старшій колезі, вчительці 2-го класу Кравчук Валентині Степанівні.
Валентина Степанівна провела корекційно-розвиткове заняття «Україна – це МИ».
Учні вчилися розвивати монологічне мовлення, адже кожен старався розповісти про себе, як про частинку нашої держави.
Також, завданням Валентини Степанівни було розвинути у дітей любов до рідної мови, своєї Батьківщини, любов до українського народу. Учні поглибили свої знання новими прислів’ями, приказками та віршами про рідну мову.

Відкрите корекційне заняття «У царині мистецтва»

Сьогодні, в другий день зими, вчителька 4-го класу Кіріяк Ірина Володимирівна провела відкрите корекційне заняття «У царині мистецтва», на якому учні навчалися малювати у нетрадиційній техніці.
Дітей та гостів очікувала приємна несподіванка, адже їм було запропоновано малювати на піні для гоління. Так-так, все вірно! Така техніка існує і це дуже захопливо!
Ірина Володимирівна розвивала творче та асоціативне мислення у дітей. Учні вчилися виховувати впевненість у собі, своїх діях та охайності у своїй роботі. Діти із задоволенням приймали участь в різних формах роботи та активно відповідали на запитання.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Міжнародне гасло ООН цього року: «Ліквідувати нерівності. Покінчити зі СНІДом. Припинити пандемії»
В Україні близько 257 тисяч людей живуть з ВІЛ, і майже 70% із них знають про свій діагноз. Але все ще кожен третій українець або українка не знають про свій ВІЛ-статус.
Без сміливих дій проти нерівності світ ризикує не досягти цілей щодо припинення СНІДу до 2030 року.
Практичний психолог Іванівської спеціальної школи Приліпко Ірина Олексіївна, провела учням 6-го класу бесіду з елементами тренінгу: «Не дай СНІДу шанс»
Ірина Олексіївна сформувала учням уявлення про небезпеку СНІДу та виховувала бажання дотримуватися правил здорового способу життя. Учні мали змогу обговорити проблемні питання даної теми, які є шляхи зараження, ознаки хвороби, визначити найпоширеніші міфи та фейкові факти про ВІЛ/СНІД.
Також, вихователька 1-го класу Фалатюк Людмила Василівна разом зі своїми вихованцями виготовили яскравий лепбук «Ми проти СНІДу» Учні ознайомилися з елементарними поняттями про СНІД та в ігровій формі обговорили дану тему.

Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. В України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року
На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі, є торгівля людьми. Це явище порушує права людини, принижує її честь та гідність.
Практичний психолог школи Приліпко І.О. та провідний спеціаліст служби у справах дітей Іванівської сільської ради Кащук О.П. проведи бесіду з елементами тренінгу на тему “Що таке торгівля людьми? Як не потрапити у біду.”

16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.
Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Сьогодні в нашому закладі ювенальний офіцер Моргун Сергій Володимирович та дільничний інспектор Іванівської сільської територіальної громади Нагорний Сергій Миколайович провели профілактично-просвітницьку бесіду з учнями старших класів на тему “Що таке домашнє насильство? Куди потрібно звернутися за потреби” .Роздали буклети з номерами телефонів лінії довіри, національної дитячої”гарячої” лінії.

Голодомор

Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу таких жахливих трагедій, як голодомор 1932-1933 років, який випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі — України.
Голод — це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.
Сьогодні, коли від початку голодомору минуло десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди і довічного прокляття, послане на голови катам. Бо це слово здолало смерть, аби дійти до нас, збудити в наших серцях пам’ять про мільйони безвинно замучених предків і застерегти від повторення страшних помилок.
Учні Іванівської спеціальної школи теж не залишились осторонь дня пам’яті. У школі була проведений тиждень пам’яті Голодомору 1932 – 1933 р.р.: «На підвіконні палахтить свіча»
Учителька історії Скворцова Тетяна Олександрівна разом з педагогами провели лінійку пам’яті «Страта голодом».
Бібліотекарка Бадрак Людмила Степанівна провела голосні читання книги ,,Жах,, С.Дяченка для учнів 5 -10 класів, бесіду-роздум: «Ціна хліба» для учнів 5-го класу. Також для учнями молодших класів був переглянутий мультфільм «Голодний дух»
Учні старших класів дивилися та обговорювали фільми про голодомор, проводили уроки пам’яті.

День Гідності і Свободи

21 листопада, в День Гідності та Свободи, учні Іванівської спеціальної школи передали виручені на ярмарку кошти на допомогу ЗСУ. Кошти, які вишли чималі – 7000 гривень, були передані особисто голові ОТГ Кулику Михайлу Леонтійовичу та бухгалтеру сільської ради.
Наші учні відповідально віднеслися до акції і віддали всі свої сили на підготовку до неї. Можна було замітити, з яким запалом та блиском в очах вони готувалися до ярмарки! І, як ви бачите, результат перевершив очікування.
Ще раз хочемо подякувати усіх причетних за допомогу!
Разом до Перемоги!

Всесвітній День дитини

Діти – маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – Життя! Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою.
Сьогодні, 20 листопада, ми відзначаємо Всесвітній День дитини. Іванівська спеціальна школа вітає усіх діток з таким гарним святом! Любі діти! Ви – майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. Наполегливо опановуйте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності, аби досягти висот у майбутньому.

Благодійна акція-ярмарок

«В ім’я Перемоги! Діти для воїнів ЗСУ»

Ми це зробили!
Саме так, сьогодні, 19.11.2022, учні Іванівської спеціальної школи на чолі з педагогами провели благодійну акцію-ярмарок «В ім’я Перемоги! Діти для воїнів ЗСУ». Ярмарка пройшла на «ура»! Щиро дякуємо усім небайдужим, а особливо педагогам ДНЗ «Малятко», які зробили «почин»👍🏻
Дякуємо учасникам, за те що долучилися до акції і придбали в наших учнів ВЕСЬ! товар, що був представлений. Завдяки вам маємо змогу передати на допомогу ЗСУ аж 7000 гривень! Звіт про передані кошти надамо пізніше.
Радіємо, що живемо на одній землі з такими чуйними, щирими та щедрими людьми! Адже разом, хоч і невеликими кроками, наближаємо Перемогу!

16 листопада – Міжнародний день толерантності.

Толерантність – це насамперед чесність… Це термін, який означає, що ви терпите думки інших, навіть якщо ви не погоджуєтесь. Це мистецтво жити у світі різних людей та ідей, виявляти свою точку зору, але при цьому адекватно сприймати думки інших людей, не порушуючи їх права та свободу.

Вечір присвячений пам‘яті Олегу Федоровичу Чорногузу.

Олег Чорногуз – той, хто лікував сміхом.
Він найвідоміший сучасний український письменник-сатирик, автор першого українського сатиричного роману, член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України. Був редактором журналу «ВУС», автором численних книжок гумору та сатири. Народився 5 квітня 1936 року в селі Іванів на Вінниччині.

14 листопада в Іванівській спеціальній школі був проведений вечір присвячений пам‘яті Олегу Федоровичу Чорногузу.

Інтегроване заняття з учнями 2-го класу “Українська вишиванка”

Вишивання сорочок з давніх давен увійшло в життя народу. Наш народ ставився до вишиванки як до святині. Вони передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, береглися як реліквії.
Красива вишита українська сорочка з льону з давніх-давен вважається символом здоров’я та краси, щасливої долі й родової пам’яті, любові та святковості; оберіг і захист відзлого ока і слова.
Нині вишиванка переживає піднесення і відродження, адже українці згуртувалися так, як ніколи, з любов’ю підтримуючи власні традиції.
Олійник А.Ю. у своєму відкритому заході розповіла учням 2-го класу про те, що ж такого цікавого таять в собі наші вишиванки та про який прихований зміст можна прочитати у візерунках. Також діти мали змогу самі повправлятися і «вишити» сорочку, хоча не голкою, а лише кольоровими фарбами.
Наприкінці заходу Алла Юріївна зазначила: « Вишиванка – невід’ємна частина ідентичності та самобутності українського народу, як от сало, український борщ чи легендарні воїни – козаки. Це те, що створювалося та передавалося віками від наших пращурів. Правду кажуть, коли називають вишиванку кодом нації. Бо ж це й справді так. Вишиті, виплекані візерунки, які лягають різнобарв’ям кольорів на тканину, ніби розповідають про український народ. Хрестик до хрестика, нитка до ниточки… Так пишеться історія українців, наші звитяги, наші біди і страждання та непоборна жага до волі на своїй землі.»

День української писемності та мови

В Україні 9 листопада традиційно відзначають День української писемності та мови.
Цьогоріч свято має особливе значення, адже в умовах великої війни росія не лише вбиває й катує людей, руйнує та знищує міста, але й зазіхає на наші цінності та символи – те, що ідентифікує нас як українців. Одним із ключових символів завжди була, є і буде українська мова.
Ще до початку повномасштабного вторгнення українці почали масово переходити на державну. Відтоді і дотепер зберігається позитивна тенденція. Отож, Іванівська спеціальна школа також відзначила це свято різноманітними заходами. Надавачі укр. мови, Ольхова Н. О. та Федчишина О. П. для учнів 9–10класів, проводили тематичні заходи, а саме літературні читання та конференції, де узагальнювали їхні знання і провели паралелі із сучасністю.

Тиждень історії

Школа – це простір життя дітей. У школі учень не готується до життя, а повноцінно живе, і тому всю діяльність навчання необхідно будувати так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя. Проведення предметного тижня є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, стимулювання творчої активності учнів. Тиждень історії має стати дієвою формою організації навчання, виховання, поглиблення рівня знань учнів, сприяти їх розвитку та поширенню світогляду. Тиждень історії – це не тільки розваги для учнів, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями.

З метою популяризації та активізації пізнавальних інтересів учнів до історії, розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета з 07 листопада по 12 листопада 2022 року був проведений тиждень історії «Сьогодні – знавці історії, а завтра – її творці» .

Гірка пам*ять Голокосту

Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не були жертвами, катами або байдужими спостерігачами. І. Бауер, ізраїльський історик 81 рік тому, наприкінці вересня – на початку жовтня 1941 року, на колишній київській околиці в Бабиному Яру гітлерівці розстріляли близько ста тисяч людей, переважна більшість з яких були євреями.
Але й пізніше саме в Бабин Яр привозили на страту людей різних національностей, військових і цивільних. Загибель єврейського населення стала частиною загальної трагедії, що пережив увесь багатонаціональний народ України.
Найтрагічнішими стали 29-30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв. Формальним приводом для нацистської операції стала нібито радянська диверсія зі знищення Хрещатику 24 вересня.
Криваві події в Бабиному Яру стали однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни.
Ми маємо вибачитися перед євреями. Можливо, це колись та станеться. Можливо, на 100-річчя трагедії Бабиного Яру… Хоча, Катастрофа не знає терміну давності. І вона не вимірюється роками – лише жертвами – обірваними людськими життями невинно убієнних.

«Голокост. Біль та пам’ять»

Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не були жертвами, катами або байдужими спостерігачами.  І. Бауер, ізраїльський історик 81 рік тому, наприкінці вересня – на початку жовтня 1941 року, на колишній київській околиці в Бабиному Яру гітлерівці розстріляли близько ста тисяч людей, переважна більшість з яких були євреями.

Але й пізніше саме в Бабин Яр привозили на страту людей різних національностей, військових і цивільних. Загибель єврейського населення стала частиною загальної трагедії, що пережив увесь багатонаціональний народ України.

Найтрагічнішими стали 29-30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв. Формальним приводом для нацистської операції стала нібито радянська диверсія зі знищення Хрещатику 24 вересня.

Криваві події в Бабиному Яру стали однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. В Іванівській ОТГ також існує Малий Бабин Яр, де було розстріляно дві тисячі євреїв.  Шкільний бібліотекар, Бадрак Людмила Степанівна, на протязі багатьох років займається вивченням історії Бабиного Яру та людей, які там постраждали.

29 вересня Бадрак Л.С, вчиелька історії Скворцова Т.С. та вчителька природознавства Пушкар І.Б. прийняли участь у мітингу в честь вшанування жертв Голокосту в приміщенні Іванівського СБК. Людмила Степанівна поділилася цікавою інформацією та історичними фактами. Вона є автором книги «Люди і Долі», де засвідчує всі жахіття і звірства есесевців від прямих свідків.

Ми маємо вибачитися перед євреями. Можливо, це колись та станеться. Можливо, на 100-річчя трагедії Бабиного Яру… Хоча, Катастрофа не знає терміну давності. І вона не вимірюється роками – лише жертвами – обірваними людськими життями невинно убієнних.

«Спасибі вам, що ви на світі є, що сієте добро, як щедрий колос!»

Першим ученим у житті кожної людини є учитель. Прекрасна професія! Найблагородніша серед інших. Учитель навчив нас писати й читати перше слово в житті “мама”. Потім такі, як земля, сонце, народ, праця. І не тільки навчив писати й читати ці слова, а й допоміг збагнути їх глибинний зміст, прищепив відповідальність обов’язку, допоміг нам поступово знаходити своє місце в житті.

Традиційно першої неділі жовтня своє професійне свято відзначають освітяни. От і цього року 30 вересня у нашій школі відбулося свято вшанування вчителя «Спасибі вам, що ви на світі є, що сієте добро, як щедрий колос!». Організатором свята виступили учні шостого класу. Вони підготували святковий концерт.

Учні висловили свою вдячність вчителям чудовиминомерами художньої самодіяльності. Лунали святкові привітання та пісні. Учасники гуртку «Грація» привітали освітян патріотичним танцем під улюблену пісню дітей «Ой, у лузі червона калина…»

На деякий час дорослі змогли забули про всі негаразди.

Звичайно, учні не забули подякувати ЗСУ за змогу провести свято в спокої, хоча тривожні сирени змушували усіх спускатися у бомбосховище. Також віддали шану та згадали хвилиною мовчання всіх полеглих воїнів.

Педагог – особистість неординарна, творча, обізнана яка весь час знаходиться в пошуку чогось нового, цікавішого досконалішого. Немає мабуть на землі людини, яка б вийшла у великий світ без напутнього слова вчителя. Адже саме він засіває невинні дитячі душі, зерном мудрості, доброти, вчить жити, бо життя – це той самий урок, який треба пройти впевненим кроком.

«Спорт у нашому житті»

У всьому світі люди різного віку люблять спорт та ігри. Спорт допомагає людям стати здоровими і сильними, підтримує їх у формі і від цього вони виглядають привабливо. Фізичні вправи поліпшують самопочуття і зовнішній вигляд людей. Спорт також підтримує людей в гарному настрої. Він робить людей більш організованими, відповідальними та дисциплінованими в житті. Спорт дає людям можливість спілкуватися з людьми, які мають схожі інтереси.

«Здоров’я чисте джерело»

Під таким гаслом у Іванівській спеціальній  школі  пройшов

 ТИЖДЕНЬ ФІЗКУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ

Під час проведення тижня  робота надавачів  фізичної культури спрямована на:

  • виховання в учнів ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя;
  • покращення  здоров’я;
  • придбання необхідних знань в області фізичної культури і спорту;
  • знайомство з найкращими спортсменами України та олімпійськими чемпіонами.

Класними керівниками були проведені бесіди на тему: « Моя безпечна поведінка допоможе зберегти здоров’я»,  медична сестра провела лекцію «Культура харчування».

Також було проведено безліч різноманітних заходів, таких як:

  • спортивні ігри;
  • спортивна вікторина «Ми сміливі, спритні і кмітливі»:  2-10 класи;
  • конкурс малюнка: «Спорт – здоров’я і краса!»
  • перегляд кінофільмів та мультфільмів на спортивну тематику;
  • легкоатлетичний крос;                                              
  • фотовиставка «Спорт у нашій школі»
Також здобувачі старших класів прийняли участь у змаганні з великого футболу серед старостів ОТГ з різних куточків України.Спорт є необхідною частиною нашого життя. І звичайно, йому приділяється велика увага в нашому навчальному закладі.

«Хай небо буде мирним, а Україна чистою».

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці – незламні і продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. Військові захищають Україну на передовій, медики рятують життя, правоохоронці підтримують порядок, волонтери забезпечують гуманітарні місії, громадяни об’єднують зусилля і разом тримають екологічну оборону.
17 вересня 2022 року о 11:00 відбулась міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання. Комунальний заклад «Іванівська спеціальна школа»  теж не залишилися осторонь цієї акції. Школярі  долучилися  до акції  під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою».Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.У рамках підготовки даної події буде проведено: робочі наради організаційних комітетів, безпечні онлайн та офлайн активності.

До дня туризму

Хто такий турист? Це людина, яка любить подорожувати, відкривати нові далі. Це людина, яка понад усе любить свій рідний край, свою землю. Яка надає перевагу голубому шатру неба над тіснявою будинків. Біля туристичного вогнища створювалися найкращі пісні, біля нього зароджувалася найміцніша справжня дружба.
Кожен з нас в душі маленький або великий екстремал. Залежно від любові до підвищення рівня адреналіну, хтось вибирає свій улюблений вид спорту.
Велоспорт вважається найбільш безпечним з екстремальним видів спорту, який люблять чоловіки, жінки і діти. Насолоджуючись ранковою прогулянкою на велосипеді або підкоренням швидкісної траси, можна не тільки отримати заряд енергії на цілий день і позитивно вплинути на здоров’я, але і побувати в тих місцях, в які важко дістатися на іншому транспорті.
Дня туризму, який відзначається 27 вересня, було проведе спортивно-туристські змагання на дистанції «Фігурне водіння велосипеда», де здобувачі Іванівської спеціальної школи також прийняли участь. Учні змагалися за цінні призи та смаколики.
На превеликий жаль, нашим учням не вдалося здобути призові місця, але це зовсім їх не засмутило! Адже, як цікаво і весело був проведеним час і найголовніше з користю для здоров’я. А в учасників буде цілий рік попереду  щоб попрактикуватися і на наступний рік показати вищий клас!

«Школа радо зустрічає нас!»

В Україні день 1 вересня з давніх-давен – не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято – День знань.Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається цікавий, незвіданий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень.Та, нажаль, в реаліях сьогодення – це свято з присмаком журби. Адже, шкільне свято, водночас, це і 190-й день війни.
До  Іванівської спеціальної школи  завітала уся велика шкільна родина, а саме:  учні школи, батьки учнів, учителі. Діти не стримували емоцій радості, тому що вони нарешті повернулися у безтурботний  світ дитинства.
На подвір’ї  – багато вишиванок та синьо-жовтих кольорів. Традиційним було свято першого дзвоника у Іванівській спеціальній школі. Усі разом учні, учителі та присутні гості виконали Державний Гімн, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв України. Лунали святкові вітання з початком навчального року від директорки школи – Рибочки Любові Михайлівни та учителів.Любов Михайлівна зазначила: «Літо закінчилося і розпочинається новий навчальний рік. Прикро, що він починається в умовах воєнної інтервенції. Та це не привід казати, що нам важко навчатися чи працювати. Навпаки. Зараз ми повинні гуртуватися навколо спільної мети – перемогти та збудувати сильну, економічно розвинуту державу.»На учнів та чекає ще один особливий рік навчання. Яким він буде – покаже час. Та за можливість зайти у класи і сісти за парти дякували Богу та Збройним Силам України.

«Ми українці: честь і слава незламним»

З початком 2022 року настали значні випробування для українського народу. Українська держава, пройшовши значний шлях у розбудові своєї незалежності, зустрілася з величезною перешкодою на цьому шляху – проти України була розв’язана повномасштабна війна.Перший урок у новому навчальному році був присвячений незламності українського народу.Для  здобувачів 2-3 класів класні керівники Кравчук В.С. та Баланюк Е.П.  провели цікавий та пізнавальний урок. Учні пригадали кольори державного прапору у формі гри, розгадували загадки та декламували вірші.
Надавачі 5-10 класів звернули увагу на історію українського державотворення, розвиток та зміцнення держави, історію державних символів України. Уроки пройшли у формі цікавої бесіди.Перший урок був проведений у кожному класі. Адже саме школа виховує майбутніх патріотів своєї країни, прищеплює любов до рідної землі, гордість за свою націю.

«Сади Перемоги»

Сади Перемоги – всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.Через нахабне вторгнення російської федерації на територію України, третина сільськогосподарських угідь держави  не засіяна. Тому, питання продовольчої кризи, нажаль, дуже велике. Та всі ми знаємо, що запаси – це дуже добре!Отож, Іванівська спеціальна школа також не пройшла мимо цієї акції. Протягом декількох місяців шкільні педагоги та весь технічний персонал не нудьгували, а невтомно трудилися на 40 сотих землі. Садили картопельку, цибулю та капусту, пололи бурячки та моркву. І ось настав час це багатство збирати!Спільними зусилями працівники школи виконали важку працю та збагатили державний запас декількома тоннами овочів.

Моя квітуча Україна

За вікном уже відлітають у вирій останні журавлині ключі, в рощальному танку кружляє багряне листя, облітаючи з дерев. Надворі осінь. Прекрасна пора. Свято квітів – це завжди феєрична, сповнена яскравих барв і дивовижних персонажів казка, де панує особива атмосфера тепла та затишку. На протязі багатьох років стало доброю традицією школи на початку вересня проводити таке свято. Цей рік також не став виключенням.Діти та вихователі проявили творчість та виготовили  цікаві композиції. Варто зазначити, що багато експонатів було присвячено нашій Перемозі над агресором, адже діти також з нетерпінням чекають на мир.Яскраві квіти, запашні яблучка та виноград, пузаті гарбузики, пишна, червона калина – такі компоненти використовували учасники свята у своїх виробах.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *